divendres, 27 de maig del 2016

Pixa pins i companyia





Són 3 amigues que es diuen Marta, L’Eli i la Nao, totes tres tenen 10 anys. Són nenes de ciutat, d’un barri que té de tot: cases antigues i cases noves, parc,mercat, biblioteca, ambulatori etc. Van a l’escola del barri, aquest curs fan cinquè i van per primera vega a aquest col·legi. LA Marta es una noia tirat a pèl-roja i els seus cabells són com la palla seca  i semblen que surtin disparats del cap, com si fossin realment de palla, tot i que prova de lligar-los d’alguna manera, porta ulleres, es alta i molt xerraire. Viu amb els pares, l’avia, la seva germana que es diu l’Helena i te 15 anys i el seu germà que es diu Andreu i es un nado. L’Eli, és baixeta, té els cabells de color fosc i te els cabells per sobre de les espatlles, té el nas petit i ple de pigues. Viu uns dies amb la seva mare i uns dies amb el seu pare perquè estan separats. La Nao té els cabells negres i super llisos, la cara rodona, els peus més petits de la classe i els ulls axinats. És una noia adoptada i viu amb els seus pares i no té germans.
Quan acaba el segon trimestre tothom marxa de vacances se Setmana Santa. La Marta ha convidat l’Eli i la Nao a passar aquest dies a Rasclets, el poble de la seva àvia, conviuran amb la natura i respiraran aire pur i no contaminat. Allà on van les ANTIBARBIS que es el nom que es van posar entre elles, la tranquil-litat desapareix com per art d’encantat perquè fan molt de xivarri, són unes noies que no paren de parla i a mes a mes parlen amb una veu molt elevada.
A mi aquest llibre m`ha agradat perquè para sobre les tres millors amigues i també va bé per reflexionar que hi ha amigues de veritat i amigues que estan perquè estan. Jo recomano aquest llibre perquè a part de que es molt divertit, et fa reflexionar sobre la teva vida quotidiana.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada